• January 21, 2022

Så här bekämpar du myror i trädgården (inte mindre än 23 metoder)

Förr eller senare drabbas alla av ett myrangrepp i trädgården. Hur ofta du drabbas av detta har till exempel att göra med vilken typ av trädgård du har och var du bor i Nederländerna. När man har myror i trädgården är det inte trevligt, speciellt för att de kommer i stort antal och kan orsaka en hel del olägenhet. Självklart vill man bli av med det så fort som möjligt. Därför har vi undersökt åt dig vilka metoder som finns för att bli av med ett myrangrepp.

Du kan bekämpa myror med:

En myrbeteslåda;
angel
myrpulver
myrpellets
Kokande vatten;
blandning av vinäger och vatten;
Eller ring en professionell.
Du kan hålla myror på avstånd med:

Lavendel
rosmarin
mynt
Salvia
Basilika
Mejram
ringblommor
Ringblomma
renfana
Nässla
myrbeteslåda
kaffesump,
Muskot
Peppar
Köpare
Krita
Läs vidare om du vill ha mer detaljerad information om ovanstående metoder. Vi förklarar också vad myror attraheras av, vilka skador de kan orsaka med mera.

Vilka växter fungerar mot myror
När ett myrbo inte finns i trädgården men de kommer in i din trädgård, kan du använda växter för att hålla dem på avstånd. Följande trädgårdsväxter fungerar mot myror:

Lavendel
rosmarin
mynt
Salvia
Basilika
Mejram
ringblommor
Ringblomma
renfana
Nässla
Myror gillar inte lukten av dessa växter och föredrar att hålla sig så långt borta från dem som möjligt. Nu kan vi tänka oss att du helst inte vill ha nässlor i din trädgård, men som tur är finns det gott om andra alternativ. Vi föredrar växter som lavendel, rosmarin, mynta och salvia. Lavendel är en väldigt enkel växt som du kan använda på många olika ställen i trädgården. Dessutom behöver du inte ge lavendel mycket uppmärksamhet. Rosmarin, mynta och salvia är också väldigt lätta växter. De är tåliga och vintergröna, så du har grönt i din trädgård året runt. Dessutom är det en multifunktionell växt då du även kan använda den till maträtter.

Så här kan du också bekämpa myror
Det har funnits många olika metoder för att bli av med myror i många år. Du kan se vilka dessa är nedan:

myrbeteslåda
Den förmodligen vanligaste metoden att bekämpa myror är med en myrbeteslåda. Boxen innehåller en gel som myrorna tar till sitt bo. I boet äter de gelen varefter de dör. Tyvärr dör inte alla myror av detta och man behöver flera beteslådor till ett stort myrbo.

myrängelgift
Du kan spraya gelen på olika ställen med hjälp av en spruta. Tänk på platser där myrorna samlas, mellan springor och direkt vid boet. De tar sedan gelén tillbaka till sitt bo och äter den. Inom några dagar dör myrorna i boet. Gelen håller i månader men kan ta slut. Läs bruksanvisningen noggrant före användning.

myrpulver
Man strör myrpulver vid boet så att myrorna tar med sig det i sitt bo. Myrorna kommer att dö inom några timmar. Fördelen är att du bara behöver lite pulver och du kan förstöra upp till 40 bon med ett paket. Läs bruksanvisningen noggrant före användning.

myrpellets
Man strör myrpellets över boet eller löser upp det i vatten och häller i boet. När man strör ut kornen tar myrorna med sig dem och äter dem i boet, varefter de dör. När man löser upp det i vatten och häller det i boet dricker de det och dör. Du kan upprepa detta flera gånger för att döda alla myror. Läs manualen noggrant hur ofta du kan göra detta.

Kokande vatten
Att kasta kokande vatten över ett myrbo saktar ner saker och ting men kommer aldrig att lösa hela problemet. Som ett resultat kommer inte alla myror att dö och det finns en god chans att drottningen fortsätter att leva i boet. Drottningen kan fortsätta lägga ägg, vilket gör att myror fortsätter att komma.

Spraya med vinäger
Gör en blandning med två delar vatten och en del vinäger och spraya den över stigarna i trädgården. Myrorna tolererar inte detta bra och håller sig helst så långt borta som möjligt. Nackdelen är att vinäger inte är bra för miljön och du vill inte spraya det nära dina växter.

Kaffesump, muskotnöt, peppar, koppar och krita
När boet inte finns i trädgården kan du stoppa myrorna med ovanstående medel. Placera kaffesump på platsen där myrorna kommer in i trädgården, till exempel, eller dra ett streck med vit krita. Som ett resultat kommer de inte längre in i din trädgård, utan kommer att leta någon annanstans efter mat.

Anlita ett proffs
Om du inte kan bekämpa myrorna själv eller om du inte kan hitta boet kan du alltid ringa in en fackman. De kommer snabbt och effektivt att bekämpa myrorna. En professionell kommer att ta itu med problemet vid källan, det

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *