• May 17, 2022

Hackvaxter

Letar du efter en hackvaxter som är vackert fylld och grön varje årstid? Välj sedan bland våra vintergröna häckväxter, vars löv aldrig faller av. Bladen förblir gröna även höst och vinter, därför kallar vi även dessa häckväxter för vintergröna buskar. 

Varför välja en vintergrön häck?

Anta att du har en stor grön häck som ger en hel del avskildhet. Sen är det såklart inte så trevligt när alla löv har försvunnit höst och vinter och grannar eller förbipasserande tittar in i ditt hus, eller hur?

En park, lekplats eller parkering är plötsligt väldigt kal när alla häckväxter har tappat löven. Om du väljer en vintergrön häck är inget av detta ett problem. Oavsett om det är varmt eller kallt, sommar eller vinter, har vintergröna buskar alltid en vacker full massa gröna löv.

Vintergröna häckväxter ger därför en vacker grön miljö och avskildhet året runt. Dina grannar kommer säkert också att bli glada!

Olika typer av vintergröna häckväxter

En välkänd inhemsk vintergrön buske är idegranen, som både planteras, men också förekommer naturligt i Nederländerna. Väldigt snyggt för en syntät och vintergrön häck. Om du verkligen vill vara kreativ är en buxbomshäck idealisk.

Du kan beskära dessa vintergröna buskar till alla möjliga roliga former. Fint, eller hur, en grön giraff på gården eller alla möjliga gröna klot på båda sidor om uppfarten? Eller går du på en vacker lagerhäck eller en murgröna?

Känner du inte för att vänta tills häcken är fullvuxen? Gå då till en av våra vintergröna färdiga häckar, med vilken du kan skapa en grön miljö på nolltid! Eller välj en blandad häck med en informell och unik karaktär, till exempel en blandad låg vintergrön häck eller en blandad hög vintergrön häck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *